Blagovna znamka Leone

Že od leta 1947 naprej… naša zgodovina je naša garancija!!!.

Po večletnih izkušnjah v usnjarski industriji je Orlando Leone v mesecu marcu leta 1947 ustanovil podjetje LEONE 1947®, milansko tovarno športnih izdelkov. Strast do boksa je ustanovitelja usmerila v proizvodnjo izdelkov povezanih s to športno disciplino. Družba je kmalu postala vodilna na trgu. Ni bilo italjanskega boksarja, ki v tistem obdobju ne bi nosil rokavic LEONE®. Od takrat je blagovna znamka LEONE® stopila v ring po vsej Italiji in po svetu. Svojo proizvodno izkušnjo in znanje je vložil v nove razvijajoče se discipline prispele iz tujine, kot so Kick Boks, Tajski Boks, Savate in MMA.

V zadnjih letih se je LEONE® prebil čez ocean in širi svojo dejavnost na nove trge, kjer utrjuje položaj vodilne italjanske blagovne znamke na področju borilnih športov, zahvaljujoč prestižnemu pokroviteljstvu mednarodno priznanih borcev, kot so Giorgio in Armen Petrosyan, Leonard Bundu, Gago Drago, Artur Kyshenko, Alessio Sakara, Chingiz Allazov, Yuri Bessmertny in mnogih drugih.

Podjetje je doseglo delovanje že tretje generacije družine Leone, ki namerava nadaljevati pričeto pot z nenehno izboljšavo lastne proizvodne dejavnosti v imenu svoje zgodovine in tradicije vendar z usmerjenim pogledom v prihodnost, inovativnost in stalnem razvoju. LEONE® je danes velika realnost tudi v športnih oblačilih. Vsa naša oblačila želijo prenesti isto strast in energijo, ki se čuti v ringu!